Waarom Ismakogie?

Wij leven in een tijd waar lichaam en geest met extreme situaties te maken krijgen. Enerzijds leiden sportieve activiteiten steeds vaker tot blessures en veel klachten van blijvende aard, anderzijds eist een voornamelijk passieve houding in werk en vrije tijd haar tol. Door de grotere technische vaardigheden nemen steeds meer machines het werk over van de mensen. Andere dingen spelen ook een rol nl.: verkeerd schoeisel, slecht meubilair en een verkeerde zithouding met b.v. over elkaar geslagen benen. Bij een ingezakte houding worden de buikholte en borst in elkaar gedrukt. De bloedsomloop en lymfebaan worden belemmerd, eveneens worden o.a. hart, longen en lever in hun functies gehinderd. Een verkeerde houding laat uw spieren en gewrichten verkeerd werken. Spieren verzwakken, omdat ze niet of verkeerd gebruikt worden. Gewrichten gaan daardoor onnodig slijten. De wervelkolom kan zijn functie van stabiliteit, symmetrische strekking en natuurlijke vering niet goed uitvoeren bij een verkeerde houding. Door middel van specifieke Ismakogie oefeningen kan men daar verbetering in brengen. Verzwakte spieren worden verstevigd door de Ismakogie. Ook een zwakke bekkenbodem met verzakking en/of incontinentie tot gevolg. Bij Ismakogie gebruikt men alle spieren en juist ook de hele kleine fijne spieren, die zo belangrijk zijn vooral voor de goede inzet van een beweging. Men kan Ismakogie bijna onzichtbaar toepassen bijv. terwijl men ergens op bezoek is, in een vergadering of als je ergens staat te wachten. Zo is wachten niet meer vervelend. Veel mensen denken dat ze fit en gezond zijn, als ze letten op hun voeding, regelmatig sport beoefenen en zich lichamelijk goed voelen. Belangrijk is de balans te zoeken: niet te veel en ook niet te weinig. Dagelijks Ismakogie leren toepassen is ook erg belangrijk.

Is Ismakogie een therapie?

De kracht van de Ismakogie is dat het zowel preventief als therapeutisch werkt.

Kan iedereen aan Ismakogie meedoen?

Ismakogie is niet aan plaats, tijd of leeftijd gebonden. Iedereen kan aan Ismakogie meedoen, soms in aangepaste vorm, op elk gewenst niveau. Dus voor jong, oud, dik, dun, man en vrouw. Men richt zich niet alleen op eventuele klachten. Bij de oefeningen is het gehele lichaam betrokken. Men wordt zich bewuster van wat men doet met de spieren, waar en hoe. Een belangrijk kenmerk van Ismakogie is het evenwicht vinden tussen aanspannen en het "loslaten" (ontspannen) van de spieren. Vooral voor de mensen met reuma of fibromyalgie is dat erg belangrijk. Veel mensen houden echter de spanning vast in stress-situaties bijv., met alle pijn en ongemak tot gevolg.

Ismakogie lessen

Ismakogie lessen worden individueel of in kleine groepen gegeven van ongeveer 10 personen. Een cursus wordt meestal 2 x per jaar gegeven in 10 lessen van één uur, of in overleg meer/of minder.

Ook Workshops, lezingen/demonstraties zijn mogelijk.