Dirkje Swierstra - de Jong

Dirkje

Na vroeger veel aan sport te hebben gedaan, ben ik in 1987 gestart met de opleiding als Sportmasseur bij de N.G.S. Direct in 1988 gestart met een eigen praktijk aan huis:
"Yn Lykwicht". Jaren als verzorgster/masseuse bij een voetbalclub gewerkt. Aanvullende cursussen gedaan: blessurepreventie met trainingsleer en tapen, EHBO/reanimatie/AED, segmentale massage, voetreflexzônetherapie, applicatiecursussen Haptonomie, Reiki 1 en 2, Kinesiotaping, Dorn therapie en de Breussmassage. In 1997 ontdekte ik de Ismakogie. Alle verschillende therapieën kwamen bij elkaar. Werken aan de binnen- en de buitenkant. Alles staat met elkaar in verband. De theorie van de voetreflextherapie en de segmentale massage zie je terug in de Ismakogie. Bij alle oefeningen is het gehele lichaam betrokken. Van top tot teen. Alles doet mee. Zo enthousiast direct dat ik begon met de opleiding voor Ismakogie docente in januari 1999. Geslaagd in 2001.

Ik geef nu ondertussen 20 jaar les in de Ismakogie. Ik heb cursusgroepen in Goutum, Wergea, Marsum en Leeuwarden. Op die plaatsen geef ik 2 x per jaar een cursus van 10 lessen. Soms kortere cursussen elders op aanvraag. Verder geef ik veel kennismakingslessen/lezingen en workshops, op aanvraag. Het gevolg is wel dat ik steeds minder tijd had om te masseren en nu alle tijd besteedt aan het uitdragen en doorgeven van de Ismakogie.

Dirkje Swierstra - de Jong
"Yn Lykwicht" Ismakogie

Lid van de Landelijke Ismakogie Vereniging,
Nederlandse Anne Seidel Ismakogie Vereniging

K.v.K.: 01159252